Recepty
Ingredience (6 porce/porcí)
- 700 g mořského ďasa nakrájeného na kousky
- 3 lžíce slunečnicového oleje
- 35 cl šampaňského
- 25 cl crème fraîche (kysané smetany)
- 2 mrkve
- 2 cukety
- 100 g čerstvých těstovin tagliatelle
- 5 kuliček pepře
- snítka petržele
- snítka koriandru
Nutriční hodnoty (v jedné porci)
Postup přípravy
Mořského ďasa opečte dozlatova. Přidejte pepř, vlijte šampaňské, přikryjte a vařte 15 minut. Přidejte crème fraîche a nechte na mírném ohni několik minut prohřát. Čerstvé tagliatelle uvařte ve vroucí vodě. Mrkev a cuketu umyjte, oloupejte a pomocí krouhače nebo škrabky nakrájejte na tenké proužky. Uvařte ve velkém množství vody. Mrkev ponořte jako první, po 4 minutách přidejte cuketu a nechte vařit. Uvařenou zeleninu sceďte. Na talíř připravte rybu přelitou šampaňskou omáčkou, doplněnou čerstvými těstovinami a zeleninou. Ochuťte pepřem a posypte jemně nakrájenou petrželí a koriandrem.
Nutriční tipy
Při přípravě zeleniny použijte postup vedoucí ke snížení obsahu draslíku - zeleninu nakrájejte na kostky, vložte na dvě hodiny do vlažné vody, kterou poté slijete a před vařením vyměníte za novou. Tímto postupem se obsah draslíku sníží až o 1/3.