Recepty
Ingredience (4 porce/porcí)
- 300 g filetů parmice nachové
- 8 velkých oloupaných krevet (à 25 g)
- 1 velká cuketa
- 1 zelená paprika
- 1 neošetřený citron
- 1 limetka
- 5 snítek koriandru
- 2 lžíce olivového oleje
- mletý pepř
Nutriční hodnoty (v jedné porci)
Kalorie217 kcal
Tuky10 g
Sodík128 mg
Sacharidy5 g
Bílkoviny26 g
Fosfor307 mg
Draslík627 mg
Tekutiny200 ml
Postup přípravy
Nejprve si připravte marinádu: citron a limetku vymačkejte, přidejte olivový olej, koriandr a pepř. Filety parmice nakrájejte na kousky. Cuketu a papriku nakrájejte na malé kostky. Rybu, krevety a zeleninu nechte marinovat nejméně hodinu v lednici. Na jehly poté střídavě napíchejte krevety, rybu, cuketu, papriku. Potřete marinádou a vložte na 7 minut na rožeň nebo pod gril. V polovině grilování špízy obraťte. Ihned podávejte.
Nutriční tipy
Parmici můžete nahradit kuřecím masem. Na špízy můžete použít i kousky ananasu.