Recepty

Ingredience (8 porce/porcí)

  • 1 střední meloun
  • 1 zmrazené nebo čerstvé listové těsto (270 g)
  • 4 lžičky medu
  • 80 g změklého másla
  • 60 g cukru
  • 1 žloutek

Nutriční hodnoty (v jedné porci)

Kalorie331 kcal
Tuky20 g
Sodík173 mg
Sacharidy35 g
Bílkoviny3 g
Fosfor56 mg
Draslík368 mg
Tekutiny108 ml

Postup přípravy

60 g změklého másla smíchejte v míse s cukrem a žloutkem. Troubu předehřejte na 210 °C (stupeň č. 7). Z melounu vykrojte dužinu, nakrájejte ji na plátky a na pánvi na zbytku másla osmažte dohněda. Přidejte med a nechte lehce zkaramelizovat. Plátky melounu rozložte na listové těsto. Koláč vložte do trouby a pečte 10 minut. Podávejte teplé.