Recepty
Ingredience (6 porce/porcí)
- 300 g hrušek
- 3 vejce
- 90 g margarínu na pečení
- 120 g mouky
- 100 ml speciálního slazeného prášku do pečiva nebo 2 lžičky (10 g) umělého sladidla
- 1 sáček do pečiva
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžička skořice
Nutriční hodnoty (v jedné porci)
Kalorie228 kcal
Tuky14 g
Sodík493 mg
Sacharidy20 g
Bílkoviny5 g
Fosfor265 mg
Draslík127 mg
Tekutiny64 ml
Postup přípravy
V míse smíchejte rozšlehaná vejce se sladidlem. Přidejte mouku, prášek do pečiva, vanilkový extrakt a skořici. Margarín lehce rozpusťte. Hrušky oloupejte, odstraňte jádřince a nakrájejte na čtvrtky. Do těsta přidejte margarín a hrušky. Formu na koláč vymažte a vlijte do ní těsto. Pečte asi 45 minut na 150 °C (stupeň č. 5) a občas koláč zkontrolujte!
Nutriční tipy
Hruška je ovoce obzvláště bohaté na vlákninu. Její charakteristickou schopností je stimulace střev - zrychluje pohyb ve střevech a pomáhá při zácpě. Tento dezert splňuje nutriční požadavky na vyvážený příjem soli, fosforu a draslíku. Pamatujte prosím, že obsah fosforu můžete výrazně snížit, nahradíte-li prášek do pečiva jedlou sodou na pečení nebo práškem do pečiva bez fosfátů.