Recepty
Ingredience (4 porce/porcí)
- 100 g hlávkového salátu
- 50 g polníčku
- 100 g salátové okurky
- 50 g jahod
- Na přípravu dresinku:
- 4 lžíce bílého balzamikového octa
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce medu
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 šalotka
- Špetka soli
- Špetka pepře
Nutriční hodnoty (v jedné porci)
Kalorie126 kcal
Tuky11 g
Sodík82 mg
Sacharidy6 g
Bílkoviny1 g
Fosfor27 mg
Draslík225 mg
Tekutiny87 ml
Postup přípravy
Očistěte salát a natrhejte ho.
Okurku nakrájejte na tenké plátky.
Omyjte a očistěte jahody, nakrájejte na malé kousky.
Nyní si připravte dresink. Nakrájejte šalotku najemno a smíchejte s ostatními ingrediencemi.
Salát podávejte v malých miskách, ozdobte jahodami a pokapejte dresinkem.
Nutriční tipy
Salát chutná skvěle, i když jahody nahradíte kousky malin nebo borůvek.
Ten, kdo má do stravy přidat bílkoviny může salát zpestřit mozzarellou nebo vařeným vejcem.